Kesän rock-tapahtumat

Kesä tuo mukanaan paitsi lämpimät ilmat, myös paljon mielenkiinoisia musiikkitapahtumia ympäri Suomen. Tapahtumia löytyy niin raskaan-, klassisen-, kuin iskelmämusiikinkin ystäville. Kesäsuomi saa nauttia myös suurista ulkomaisista artistivieraista, jotka tulevat esiintymään muun muassa suosituimmille kesäfestareille. Kesä onkin usein juuri se aika vuodesta, kun suomalaisia musiikinystäviä hellitään maailmantähtien vierailuilla. Jos on onnekas, voi useamman suosikkiyhtyeen nähdä samoilla festivaaleilla.

The Scorpions Pietarsaaressa

Yksi yhtyeistä, joka keikkailee festareiden ulkopuolella, on alkuvuodesta uutta musiikkia julkaissut The Scorpions. Se esiintyy Suomessa, Pietarsaaressa, elokuun ensimmäisenä päivänä. Esiintyminen on osa The Scorpionsin viisikymmenvuotisjuhlakiertuetta, jonka aikana ympäri maailman supersuosittu yhtye kiertää ympäri maailmaa. Suomessa The Scorpionsilla on kaksi keikkaa. Ennen Pietarsaareen saapumista se esiintyy Haminassa. Yhtye on tehnyt valtavia hittejä vuosikymmenien ajan ja niittänyt suosiota maailmalla, joten Pietarsaaressakin voidaan odottaa yhtyeen rokkaavan hurrikaanin lailla.Yksittäisille keikoille, kuten Linkin Parkin keikalle Jämsän Himos Parkiin ja The Scorpionsin esiintymiseen Pietarsaaressa, pääsevät myös alle 18 vuotiaat fanit. Festivaalit, kuten Ruisrock, vaativat usein täysi-ikäisyyttä, jos mielii katsomaan suosikkiyhtyettään livenä. Nuorempien musiiikinystävien kannattaa kuitenkin odottaa pääsyään festareille, sillä ainakin Suomen suurimmilla festareilla artistikattaus sisältää yleensä aina muutamia ulkomaalaisia suurbändejä.

Backyard Babies Ruisrockissa

Ennen The Scorpionsin Pietarsaaren esiintymistä Suomen länsirannikko saa nauttia heinäkuunalussa Turun Ruisrockista, joka on yksi Suomen suurimpia kesäfestareita. Tänä kesänä yksi maailmanlaajuisesti suosituimpia esiintyjiä Ruisrockissa on ruotsalainen rock bändi Backyard Babies, joka on Lounalavan viimeinen esiintyjä. Bändi työskentelee juuri uuden albuminsa kimpussa, joten voisiko jopa olla, että Rusrockin yleisö saa nauttia vieläkin uudemmasta Backyard Babiesin materiaalista?Perinteinen rockmusiikki pitää vuosi vuoden jälkeen pintansa Rusrockissa ja muilla musiikkifestivaaleilla, vaikka musiikkimaailman trendit kallistuvatkin tällä hetkellä elektronisempaan suuntaan. Tästä osoituksena on Ruisrockin musiikkikattaus, josta löytyy niin suomalaista kuin ulkomaalaistakin rockia.

Linkin Park Himos Parkissa

Kesän lopulla Jämsän Himos Parkissa on varmasti yksi loppukesän odotetuimmista musiikkitapahtumista, ainakin Linkin Park-fanien mielestä. Tämä vaihtoehtorockin suursuosikki esiintyy Himos Parkissa elokuun lopussa osana yhtyeen The Hunting Party Tour kiertuetta. Viimeisestä suomen esiintymisestä bändillä onkin jo useampi vuosi aikaa, sillä se esiintyi Suomessa viimeksi vuonna 2011. Uusimman levynsä, The Hunting Partyn, yhtye julkaisi viime vuonna, joten faneilla on ollut runsaasti aikaa harjoitella kappaleiden sanoja. Elokuun lopussa voidaankin Himos Parkin odottaa raikaavan Linkin Parkin tahtiin.