Tunnettuja Americana rock -artisteja

Monista musiikina alalajeista vaikutteita ottanutta Americana rockia soittavia atisteja on useita. Yksi ympäri maailmaa tunnetuista Americana rock artisteista on Neil Young. Young on pitkän linjan artisti, joka syntyi 1945 Kanadassa, mutta on sittemmin muuttanut Amerikkaan. Hänen musiikkiaan leimaavat intensiiviset kitarasoolot, persoonalliset lyriikat ja erottuva lauluääni. Young soittaa itse useita instrumentteja. Hänen suurimpia hittejään ovat muun muassa Down By The River ja After The Gold Rush.

Black Rebel Motorcycle Club

Black Rebel Motorcycle Club on kolmen miehen muodostama yhdysvaltalainen americana rock yhtye. Black Rebel Motorcycle Club, lyhyemmin BRMC, on julkaissut seitsemän studioalbumia, kaksi livealbumia ja kuusi EP:tä. Weapon Of Choice ja Done All Wrong ovat yhtyeen suosituimpia kappaleita YouTubessa.

Calexico

Mariachista ja teijanosta, Meksikon ja Yhdysvaltojen eteläosan perinteisistä musiikkityyleistä, vaikutteita ammentava Calexico on niin ikään yhdysvaltalainen americana rock yhtye. Yhtyeen musiikkia, kuten muutakin americana rockia, voi etsiä useista musiikin suoratoistopalveluista. Calexicon tunnettuja kappaleita ovat muun muassa Two Silver Trees ja Over Your Shoulder.

16 Horsepowers

2005 hajonnut americana rock yhtye 16 Horsepowers soitti melko tummasävyistä rockia. Yhtyeen hajottua sen kappaleita ovat soittaneet yhdessä 16 Horsepowersin entiset jäsenet David Eugene Edwards ja Pascal Humbert, jotka vaikuttavat nykyisin Woven Hand yhtyeessä. Yksi 16 Horsepowersin tunnetuimmista kappaleista on Black Soul Choir.

The Jayhawks

1985 perustettu yhdysvaltalaisyhtye The Jayhawks on vaikuttanut monen kantriartistin musiikkiin. Yhtyeen kokoonpano on vaihdellut vuosien varrella. Tällä hetkellä sillä on viisi jäsentä. Yhtyeen tunnetuimpia kappaleita ovat Waiting for the Sun ja Blue.