Moonsville Collective

Moonsville Collective on kielisoitinyhtye Kaliforniasta. Se soittaa vanhanajan musiikkia, jota kutsutaan California Goodtime- nimellä. Bändissä on seitsemän jäsentä: isä ja poika ”Dobro” Dan Richardson, basisti Seth Richardson, päävokalistit Corey Adams ja Ryan Welch, rumpali Drew Martin, mandoliinisti Matthew McQueen ja viulisti Sean Kibler. Alkuperäisessä kokoonpanossa oli myös toinen viulisti Bill Bell, joka kuitenkin suuntasi tekemään muita projekteja.

Mistä kaikki alkoi

Yhtye on saanut alkunsa Orange County alueen yhteisistä jameista, joista yhteen päätyi ”super” ryhmä, joka nimesi itsensä Moonsville Collectiveksi vuonna 2011. Yhtye soitti kahden ensimmäisen yhteisen vuotensa aikana noin 250 keikkaa Kaliforniassa, Utahissa ja Nevadassa. He ovat päässeet jakamaan lavan monien alan kuuluisuuksien kanssa. He ovat esiintyneet yhdessä esimerkiksi Wanda Jacksonin ja Willie Watsonin kanssa. Tämän lisäksi myös monet paikallisfestivaalit ovat ottaneet Moonsville Collectiven esiintyjäkaartiinsa. Yhtye on myös esiintynyt monissa yritystapahtumissa Kalifornian alueella.

Albumit ja levytyssopimus

Yhtye julkaisi kaksi omakustannetta vuonna 2013. Tammikuussa julkaistiin Cradle to the Grave ja helmikuussa livealbumi Salamander Sessions, joka sisälsi ennen kaikkea perinteistä musiikkia. Tehtyään sopimuksen indie merkki Rock Ridge Musicin kanssa vuonna 2014, yhtye julkaisi albuminsa uudelleen. Vuonna 2013 yhtye voitti parhaan kantri/americana yhtyeen palkinnon Orange County Music Awardseissa. Yhtye on saanut myös muista tunnustuksia Los Angelesin ja Orange Countyn alueella.