Musiikkilegenda Jimi Hendrix

Jimi Hendrix, syntymänimeltään Johnny Allen Hendrix, oli legendaarinen yhdysvaltalainen kitaristi. Hendrixin ura valtavirrassa oli varsin lyhyt, sillä se kesti vain neljä vuotta, mutta häntä pidetään silti yhtenä kaikkien aikojen parhaista ja vaikutusvaltaisimmista sähkökitaristeista. Voidaankin katsoa, että Hendrix mullisti koko sähkökitaran soiton. Hendrixin ura otti tuulta alleen hänen muuttaessa Lontooseen vuoden 1966 lopulla. Yhdessä yhtyeensä The Jimi Hendrix Experiencen kanssa hän saavutti jopa kolme Top 10 -hittiä vain muutaman kuukauden aikana. Ison-Britannian jälkeen Hendrix saavutti mainetta Yhdysvalloissa. Hendrix menestyi ympäri maailman, ja onhan hän uransa aikana esiintynyt Helsingissäkin. Urallaan Hendrix äänitti neljä studioalbumia, joista viimeinen, Electric Ladyland oli kaupallisesti menestynein ja ainoa listaykkönen Yhdysvalloissa.

Kurkista Hendrixin maailmaan kolikkopelin keloilla

Jimi Hendrixin musiikki taipuu moneksi. Useat kolikkopelien ystävät tunnistavat artistin teoksiin pohjautuvan slotin, joka viihdyttävyydessään saa nuoremmatkin innostumaan tämän legendaksi nousseen artistin musiikista. Kyseessä on vauhdikas musaslotti, joka vie matkalle 1960-luvulle psykedeelisen rockin maailmaan. Peli on huippukehittäjän NetEntin käsialaa ja se on tuotu markkinoille jo vuonna 2016. Vaikka kyseessä ei olekaan aivan uusi slotti, on se silti laadukkaasti tehty. Slotissa ei erikoisominaisuuksia ole säästelty, sillä siitä löytyy sekä uusintapyöräytyksiä, ilmaiskierroksia että bonuspeli. Erikoisominaisuudet on tietenkin nimetty Hendrixin omien kappaleiden mukaan ja ilmaiskierroksia on kolmea erilaista. Pelin taustamusiikkina toimivat Foxy Ladyn kaltaiset hitit. Niille jotka haluavat pelata napsauta tätä, ja pääset osaksi Jimi Hendrixin legendaarista musiikkimatkaa.

Hendrix – musiikkimaailman vaikuttaja tänäänkin

Jimi Hendrix kuoli vuonna 1970 vain 27-vuotiaana. Vaikka kuolemasta on edelleen valloillaan monia salaliittoteorioita, ollaan nykyään lähes varmoja siitä, että kuolema oli tapaturma. Hendrix nimittäin tukehtui omaan oksennukseensa, mutta tapahtumaan liittyivät kuitenkin vahva unilääke yhdistettynä alkoholiin. Jimi Hendrixin kuolemasta on jo liki 50 vuotta, mutta artisti elää vahvasti nykyajan musiikkimaailmassa – siitä todisteena on myös yllä mainittu NetEntin kolikkopeli. Kun hänen ainutlaatuinen, psykedeelinen rock valloitti rockmaailman, ei siitä enää ole ollut paluuta. Hendrix onkin voittanut palkintoja jopa oman kuolemansa jälkeenkin. Hendrix mullisti sähkökitaran käytön, ja vielä nykyäänkin lähes kaikki tunnistavat varmasti Hendrixin tunnetuimmat riffit esimerkiksi kappaleista Purple Haze sekä Foxy Lady.